Työnohjaus
Työnohjaus tarjoaa tukea ja keinoja työssä jaksamiseen sekä mahdollisuuden jakaa ajatuksia työhön liittyen. Teen psykofyysistä potilastyön työnohjausta hoitoalan ja terveydenhuollon ammattilaisille (mm. osteopaatit, fysioterapeutit, psykoterapeutit, psykologit, toimintaterapeutit). Teen työnohjausta myös suunnittelu- ja luovien alojen sekä eri vuorovaikutustyötä tekeville työntekijöille ja työyhteisöille.
Psykofyysistä työnohjausta
Psykofyysisessä työnohjauksessa käytetään puhumisen lisäksi erilaisia kehollisia menetelmiä. Tällöin voidaan tarkastella esimerkiksi vuorovaikutuksessa herääviä omia kokemuksia, tunteita ja kehollisia aistimuksia. Eri asiakastilanteita tai haasteellisia työtilanteita voidaan luoda uudelleen roolinvaihdon avulla ja tutkia niitä mm. kehollisen samaistumisen kautta. Näin voidaan löytää erilaisia korvaavia tai vaihtoehtoisia tapoja toimia.
Helpotusta kuormitukseen
Kun kehotietoisuus lisääntyy, voi oppia tunnistamaan paremmin kuormittumisen merkkejä ja stressaavia tekijöitä ja sitä kautta mahdollistuu kyky säädellä omia voimavarojaan ja jaksamistaan. Vireystilan ja stressin säätelyyn vaikuttaa autonomisen hermoston toiminta. Sympaattinen hermosto valmistaa elimistöä toimintaan ja laukaisee taistelu-, pako- tai jähmettymisreaktion. Parasympaattinen hermosto on aktiivinen lepotilassa ja vastaa elimistön palautumisprosessista. Näitä reaktioita tunnistaessa voi oppia vaikuttamaan niihin tietoisemmin ja työnohjauksessa voidaan opetella menetelmiä, joiden avulla stressitasoa saa laskemaan.
Yksilötyönohjaus
Ryhmätyönohjaus