Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kehopsykoterapia

Jan Pesonen

044-591 3444

info@kehopsyko.fi

Ryhmätyönohjaus

Ryhmässä tapahtuvassa työnohjauksessa voidaan työskennellä liittyen paitsi kunkin ohjattavan omiin kysymyksiin myös ryhmän yhteisiin kysymyksiin. Työnohjausryhmä voidaan muodostaa työnohjausta varten, esimerkiksi silloin kun 3-4 yksin työskentelevää hoitotyöntekijää käyvät yhteisessä työnohjauksessa. Tällöin ryhmätyönohjaus tarjoaa mahdollisuuden jakamiseen, vertaistukeen sekä toisilta oppimiseen. Ryhmätyönohjauksessa voidaan käyttää vaihtelevasti erilaisia rooliharjoituksia ja kehollisia tapoja työskennellä. Työhön liittyviä eri asiakastilanteita tai haasteellisia vuorovaikutustilanteita voidaan luoda uudelleen roolinvaihdon avulla ja tutkia ryhmäläisten avustuksella.

 

Kohderyhmät

Kohderyhmänä ovat keskenään saman alan työtä tekevät asiakas- ja vuorovaikutustyötä tekevät terveydenhuollon ammattilaiset ja yhteisöt, jotka haluavat ryhmässä tarkastella työtään ja jaksamistaan työssä. Työnohjauksen painopisteenä voi olla myös ryhmän keskinäinen vuorovaikutus ja ryhmän tehtäviin liittyvät kysymykset tai ongelmatilanteet, jos kyseessä on olemassa oleva työyhteisö.

 

Työnohjauksen kesto

Työnohjauksesta hyötyy eniten sen jatkuessa pidemmän ajanjakson ja säännöllisin väliajoin. Sopimus voidaan tehdä tarpeen mukaan esimerkiksi kerrallaan puoleksi vuodeksi tai vuodeksi yhdessä ryhmän kanssa neuvotellen. Yhteistyön toimivuus ja soveltuvuus on hyvä varmistaa ja tätä varten sovitaan arviokäynti ennen pidemmän työnohjauksen sopimista. Alussa neuvotellaan tarkemmin ryhmäläisten työnohjauksen toiveista, tarpeista ja tavoitteista.

 

2-6 hlön ryhmä / työnohjaus- ja arviokäynti (45min): 100€

Työnohjauskerran kesto on ryhmämuotoisissa tapaamisissa hyvä olla vähintään 90 min kerrallaan.Työnohjauksen maksaja voi olla itse työnohjattavat tai työnantaja. Yksittäisten potilaiden hoitoon kohdistuva työnohjaus on arvonlisäverotonta.

 

Työnohjaus